Så, i lördags kom vi hem från vår andra utlandsresa på mindre än en månad. Denna gång hade vi hyrt ett hus, tillsammans med en annan familj, i en liten bergsby, 45 minuter utanför Nice.

Vi hade lite otur med vädret, men med tanke på att det var ungefär 12 grader och snålblåst här hemma så hade vi det ändå riktigt bra.

Den första dagen spenderade vi i Nice och Antibes. Lite tågstrejk lade sordin på stämningen och en stor del av dagen gick åt till att försöka transportera oss till Antibes. Men vi kom dit tillslut och fick vårt bad i Medelhavet. Och det var tur, för de första två dagarna var det 32 grader varmt.

På lördagen bar det av upp till Montauroux där vi spenderade resten av vistelsen. Huset vi hyrde hade en egen pool så det blev bad varje dag, det svala vädret till trots. Undertecknad valde de varmaste stunderna, men jag badade i alla fall vid ett flertal tillfällen. Det ska ni ha klart för er!

Eftersom vädret inte var det bästa under de följande fyra dagarna blev det extra viktigt att åka på utflykter. En dag gjorde vi Cannes. Lite lekpark, lite sandstrand. En annan dag besökte vi Monaco och gick på Oceanografiska museet. En tredje dag gjorde vi en roadtrip för att spana in Europas Grand Canyon, som heter Gare du Verdon. Imponerande vackert, men en väldigt lång bilresa på krokiga vägar. Nån dag betade vi av ett besök på stjärnkrog och en promenad upp till byn.

De sista två dagarna log solen mot oss igen och vi tog en tur till den närmsta sjön där vi hyrde trampbåt (med rutschkana!) ena dagen och en tripp till den perfekta sandstranden i Frejús den andra dagen. Bildbevis på samtliga aktiviteter beskådas nedan.fontan-nice-heddafontan-nice-olle lekplats-nice

cannes
monaco-utsiktmonaco-oceanografiska-hedda-haj monaco-oceanografiska-barnenmonaco-oceanografiska-hedda familjen-pool poolhedda-hoppar-poolmontauroux-mellisstrand-gare-du-verdongare-du-verdon-hedda olle-sjo trampbatstrand-frejus