livet,  renovering

Sommarens renoveringsprojekt

Ett av årets projekt på landet var att göra iordning tvättrummet inne i stora huset. Vi planerar att spendera en del tid i stugan även vintertid och då är det skönt med toamöjligheter inomhus. Hittills har det bara funnits ett handfat (och en nöd-potta för nattliga kissar av barnen).

Vi hittade ett bra alternativ till vattentoa, för att slippa gräva upp hela tomten och spendera pensionspengarna i förtid. Det blev en EcoDry, som jag nämnt tidigare. Och de ska fungera både bra och hålla länge, så vi hoppas på det.

Pappa hjälpte oss med vägg, dörr och panel tidigare i sommar. Och jag satte upp några gamla handmålade kakelplattor som stänkskydd. Sedan dess har jag målat, byggt tvättställ, sytt draperi, fodrat dörren, satt golvlister och monterat toan.

Taklisterna var lite knepiga att hitta för att vi ville ha något som matchade den befintliga listen i resten av rummet. Men vi hittade tillslut, så nu är de kapade och väntar på att bli målade. Kvistlacken var slut så jag hann inte börja i helgen. Men det ska väl finnas nåt att göra kommande helger också…

Här kommer lite bilder på det färdiga resultatet.

Den gamla dörren som vi hittade kommer kanske få sig ett lager färg på utsidan. Den känns inte så charmigt skamfilad ut bredvid den fina gula färgen på alla foder och lister. Utan bara skamfilad… :) Dörrfoder, speglar och taklister i resten av barnens har också fått samma gula (såklart). Det blev ett lyft tycker vi. Men Olle blev besviken när jag målade över det rosa. Tur att det inte är han som bestämmer.Välkommen in!

Hyllan är en av de gamla brädbitarna som vi hittade på en loppis för ett tag sen. Ojämn på alla möjliga håll och kanter, men passar perfekt!
Äntligen har jag haft en anledning att köpa fina plåtburkar igen! Även de har vi hittat på loppisar och auktioner. De gömmer bland annat solkräm, värktabletter, örontops och annat som inte är så snyggt att se på. (Ja, blomman är fejk, men det finns inget fönster och jag hade ingen garderobsblomma hemma.)

Spegeln köpte vi hos Second Hand & Design i Sala. Vi hade köpt en annan på auktion egentligen, men när vi såg den här så föll vi pladask.

Kaklet fick en liten list för att göra övergången från kakel till pärlspont lite skönare. Det var B som kom på det och jag uppfyllde hans önskan. Det blev riktigt bra, men var pilligt. Svårt bara att hitta nåt som var tillräckligt tunt. Så vi tog en kvartsstav som jag hyvlade ner så att den bara var typ 2 mm tjock. Och sen limmade jag fast bitarna. Ville inte spika med risk att de skulle spricka, eller kakelplattorna heller för den delen. 

Vi snålade in lite på blandaren och tog en från IKEA. Den duger åt oss, och med tanke på vad andra ska ha betalt för blandare med lite äldre look, så var den här det enda rimliga. Dock lite för låg, och den höga varianten var alldeles för hög. Så jag satte den på en liten kloss av spillvirke från de gamla brädbitarna. Tvålpumpen är också från IKEA. Tycker det är supersvårt att hitta fina, men den här gillar jag jättemycket.

Lösningen med Kockumsfatet som handfat tar jag i ett eget inlägg. Tänkte dela lite tips om någon är intresserad av att göra nåt liknande (och att lära av av mina misstag).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.