kottarnas mamma,  Olle

Olle 3,5 år

Olle är en goding, det går inte att förneka. Han är så gullig att jag ibland har svårt att bli arg. Han är också en drama queen, vilket inte heller går att förneka. Minsta oförrätt så blir han vansinnig och gråter som att någon stulit hans familj. Men oftast är han superrar. Och pedagogerna på förskolan säger att han är så snäll med de andra barnen, mjuk liksom. Det känns bra med tanke på tongångarna här hemma ibland. Men det är väl så med syskon förstås.

Sedan den här terminens början har räknandet kommit igång riktigt bra, så det är kul. Han tycker mycket om att leka med lego och bilar. Men vill även pyssla med Hedda ibland när hon sätter igång med pärlplattor. Rita är inte jättekul, på förskolan får de ibland “tvinga” honom att delta i ateljén när de har såna projekt. Helst vill ha vara i bygghörnan. Så vi får i princip aldrig hem några teckningar eller annat som han gjort. (Till skillnad från storasyster som tar hem en hög teckningar nästan varje dag.)

Han har blivit en liten sömntuta, som vi ofta behöver väcka på morgnarna. Fast då går vi iofs upp vid 6:30 ungefär. Men ändå, det har inte varit så tidigare.

Han tyr sig ganska mycket till Hedda på förskolan och är inte lika trygg när hon inte är där. Det är naturligtvis inte särskilt ofta, men hon var hemma sjuk en dag i förra veckan och då var det inte lika lätt att lämna honom som vanligt. Och han leker ofta med henne och hennes kompisar ute på gården. Det är fint att de gillar att vara med varandra, men jag hoppas att han blir mer självständig till nästa höst när hon börjar skolan…

Summan är att Olle är vår lilla goding och att han utvecklas och lär sig mycket på förskolan. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.