renovering

Ljuset i kökstunneln

Vi har hunnit med två helger till i Tappebo och nu har vi kommit väldigt nära målet. Även om det dröjer innan det blir helt klart. Men det som är kvar är hanterbart. Lampa i taket, golvsockel och målning av golvet. Det ska jag ägna mig åt att färdigställa om några veckor när jag är själv där uppe några dagar.

Men, sist vi var uppe så hann vi med lite grann i alla fall. Tyvärr tog jag inte så många bilder på det som blev klart. Mest för att jag var så trött och sliten. Men det kan jag lösa nästa helg.

Hur som helst. Jag åkte upp före resten av familjen för att foga kakel bland annat. Har aldrig gjort det förut och sköt upp det så länge jag kunde för att jag inte vågade. Men tillslut var det bara att göra’t. Gick ändå helt ok för att vara nybörjare.

Jag har också lagt en silikonfog och det var typ det svåraste av allt. Följde en instruktionsvideo jag hittade, men det skulle jag inte ha gjort. Det blev onödigt komplicerat och inte alls särskilt bra. Men jag räddade det så att det ändå ser helt ok ut. Det är ändå på landet. Och jag har aldrig gjort det heller förut, så man får ju ha lite perspektiv.

Vi kom så långt sist att vi började flytta in i skåpen och sätta upp hyllorna på väggen. Det var en viktig milstolpe på nåt sätt. Att vi har tagit oss dit. För det har varit rätt tufft, eftersom jag gör allt själv. Pappa hjälpte mig i början med att regla vägg och att fästa stommar. Men sen har jag kört på egen hand. Och det är kul men utmattande. Och stressande att bara kunna köra några dagar i taget och sen åka hem till Stockholm. Men som sagt, snart är vi i mål.

Och panelen på kylskåpshörnan blev också klar och färdigmålad. Det saknas alltså golvsockel och lite piff, dvs saker på väggarna. Men i övrigt är det klart!

Det blev riktigt bra! Som att det alltid har varit där. Vi härmade ju den befintliga panelen på väggarna och klädde in IKEA-stommarna med samma stil. Ett ganska pilligt jobb eftersom vi köpte panel som både fick sågas till för att få rätt bredd, men även fasas på kanterna för att på samma vinklar som den gamla panelen. Men det var värt det, helt klart.

När hyllorna väl var uppe så fick jag äntligen börja ställa upp alla fina gamla burkar som jag har samlat på mig. Det blev också superbra! Precis som vi ville ha det.

Den gamla mikron som följde med huset får leva kvar ett tag till. Den fungerar ju.

Nästa gång vi åker upp allihop kommer det inte hända så mycket med köket, utan det blir när jag åker upp själv. Men jag ska försöka komma ihåg att ta bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.