Hedda,  kottarnas mamma

Heddas kompiskalas

Eftersom Hedda fyller mitt på sommaren så gjorde vi som förra året och hade ett kalas för skolkompisarna innan alla gick på sommarlov. Så, i fredags hade vi ett kvällskalas med 6 noga utvalda klasskompisar.

Skattjakt var beställt så det var bara att hitta på nåt som skulle bli lika kul som förra året utan att repetera för mycket. Jag tror vi lyckades.

Först fick de svara på gåtor och för varje rätt svar fick de en bokstav. När de fått ihop 5 bokstäver skulle de bilda ett ord.
K Ö K E T. Och i köket skulle de bygga ett torn av Duplo. Både vanliga klossar och några fordon och djur. Tornet måste nå ända upp till köksbänken.

När de klarat det fick de en nyckel som öppnade dörren till vårt sovrum. Där på sängen hade vi förberett en minneslek. De fick 20 sekunder på sig att titta på 25 saker och sen skulle de komma ihåg 15 av dem.

Nästa uppdrag var att skjuta ner leksaker med vattenpistol. Varje barn fick prova tills de lyckades och när de lyckades fick de en del av ett pussel.

Det färdiga pusslet visade en bild på en koja uppe i skogen. Och när de kom på det sprang de dit och hittade skatten. Stor succé!

Det var roliga uppdrag som barnen gillade och inget komplicerat att ordna. Tips, om du ska ha barnkalas. :) Här kan du läsa om förra årets skattjakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.