Vår stora unge håller verkligen på att bli stor. Förutom att hon på sistone lärt sig att säga bokstaven R och numera nästan överdrivet rullar sina r som Ranelid, så har hon ju faktiskt gått en hel termin i skolan. Inte klokt.

Hon funderar mycket och kommer ofta med utläggningar om hur saker fungerar, eller borde fungera. Det har varit en del kärlek också. Hon var superkär i en av pojkarna i klassen och de skulle gifta sig. Det höll i sig i någon vecka, men efter ett tag märkte jag att hon inte pratade lika mycket om honom längre. Så jag frågade. Och då hade hon slutat vara kär för han var tydligen för stökig, eller nåt.

Hon är ganska ordentlig, vår Hedda. Tror hon uppför sig bra i skolan och gör som lärarna säger. Och om någon säger till så rättar hon sig på en gång. Men enligt henne själv finns det andra barn som fortsätter t ex prata när läraren ber dem vara tysta.

Och hon har fått en ny fadder. Alla barn fick en fadder i klass 3 i början av terminen. Hedda har inte varit så nöjd med sin. Och för någon vecka sedan klagade Hedda till 3:ans lärare och sa att hennes fadder var för busig. Så nu har hon fått en ny. Och den är tydligen bättre.

Hedda gillar att dansa och sjunga. Showa lite. Hon sätter på musik i Spotify och kopplar ihop det med högtalaren i vardagsrummet så att hela lägenheten vibrerar. Sen står hon mitt på golvet och sjunger med och dansar. Ibland lyssnar hon bara på musiken med sina hörlurar på. Hon gillar verkligen musik och dans, och jag skulle så gärna vilja att hon fick mer utlopp för det. I nån dansgrupp eller så. Men det är fortfarande lite så att det går bra hemma, men jag är osäker på hur det skulle gå i grupp. (Efter förra vårens misslyckade dansskola.) Så jag tror vi avvaktar lite med det.

Hedda har imponerat med sin beslutsamhet och sitt tålamod under de senaste månaderna. Helt på egen hand har hon lärt sig hoppa hopprep. Hon har övat och övat och övat och övat. Och tillslut klarade hon ett hopp. Och sen två och sen tre. Och nu hoppar hon 15-20 hopp. Så duktig!

Nästa projekt är att lära sig hjula. Hon kommer säkert klara det också.

Igår var B och badade med barnen och Hedda simmade tvärs över bassängen. Inte helt felfritt såklart, men hon har alltså inte simmat sedan i augusti. Men det satt kvar! Så om vi kan komma iväg till badhuset lite oftare under våren kan hon nog simma lagom till sommaren i Tappebo.

På lördag åker vi till fjällen en vecka för att fira jul med familjen. Hedda har inte åkt skidor sedan i våras, men jag räknar med storverk!