Hedda har längtat i ungefär 11 månader och 3 veckor efter att fylla 6 år. Veckan efter att hon fyllde 5 sa hon drömskt att “Mamma, snart fyller jag 6 år och då börjar jag skolan”. Så det var ju väldigt stort när dagen äntligen kom.

Men först hade hon ett kompiskalas hemma i Blackeberg, några veckor innan hon fyllde. Så att kompisarna skulle kunna komma och fira innan de gick på sommarlov. Det var lagom stort. 5 kompisar bjöd hon in, vilket gjorde att det var roligt och hanterbart att göra det till ett speciellt kalas.
Mest krut la jag på skattjakten. Det var en klassisk skattjakt med ledtrådar som ledde till nya ledtrådar. Sista momentet var att varje barn fick en liten lego-modell att bygga ihop. VI har hur många som helst så jag hade letat reda på 7 stycken i lagom svårighetsgrad och printat ut instruktioner. För varje lego-modell som blev klar fick de en del av en rebus. Så alla behövde bli klara med sitt lego innan de kunde gå vidare. Det var lite fint för då hjälpte de varandra att bli klara med sina byggen. Den lösta rebusen skickade ut dem till en koja i skogen där skatten var gömd. Det var kul och tror att de gillade det.
Vi hade också ansiktsmålning (av yours truly med ostadig hand) och disco i barnens sovrum, vilket var ett viktigt önskemål från födelsedagsbarnet.

På själva födelsedagen var vi i Tappebo. (Jag får berätta om hur det gick till när vi äntligen fick ett sommarhus i ett annat inlägg.) Skönsång och presenter på morgonen som traditionen bjuder. Sen satte vi igång och preppa för dagens stora fest. Den här gången var det släkt och vänner. Vädret var med oss och vi kunde vara ute hela dagen och även bada i vår fina sjö. Fiskdamm i snickarboden och en mormor bland bärbuskarna hann vi också med. Det var en jättefin dag.