Hedda,  kottarnas mamma,  pyssel och knåp

Golfkalas på Kanaan

Hedda fyller år mitt på sommarlovet. Dålig tajming för den som vill att kompisarna kommer på kalaset. Så vi kör alltid ett kompiskalas innan skolan slutar, så får släkten fira på själva dagen D.

Idag var det dags för årets kompiskalas. Och det blev på lokala bangolfbanan vid Kanaanbadet. Solen sken och 12 ungar spelade minigolf. (Jag lyckades dock låta bli att fota något från golfspelet, men ni får helt enkelt lita på mig.) De fick korv från kiosken och saft ur speciella kalasflaskor som jag pysslat ihop. Kändes roligare så. Och Hedda tyckte de var superfina.

Sen blev det mer golf och så några uppdrag som skulle klaras av för att lösa rebusen som ledde till skatten. Först skulle de kasta bollar i en korg som jag hade på huvudet. (Nej, inget bildbevis på det heller faktiskt.) Sen var det snurrstafett, eller norsk fylla som det också heter. Svårast av allt var nog viskleken. Sist var det stövelkastning. Varje klarat uppdrag belönades med en del av ett meddelande som ledde till skatten. Varje del var en rebus. Så lite klurigt för dem, men det var precis lagom svårt.

Vi hade planerat att bjuda på glass från kiosken också, men det hanns inte med. Två timmar går rysligt snabbt. Men de fick iaf varsin godispåse från skattjakten och varsin skål med frukt som avslutning.
Innan vi åkte hem var det ett gäng som tog ett dopp i Mälaren. En riktigt bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.