Under hösten har jag varit helt och delvis sjukskriven för stressrelaterad psykisk ohälsa. Det som rekommenderas för att må bättre är vila. Helst skulle jag göra så lite som möjligt, men gärna gå en promenad. Fast jag har väldigt svårt att göra ingenting. Att sitta still går bra, men inte utan att göra nåt. Men att se på tv eller spela mobil-spel räknas inte som vila så jag fick hitta på nåt annat. Och då började jag virka igen. Det var länge sen sist, men jag hade både garn och nålar hemma.

Det började med några mössor. Jag hittade ett enkelt mönster och plötsligt hade jag gjort 5-6 stycken. Sen blev det sockar och innan jag visste ordet av hade jag en liten kö av personer som ville beställa virkade saker av mig.

Virkningen har verkligen hjälpt mig under hösten. Det har kopplat bort tankarna från allt jobbigt, samtidigt som jag skapat en massa fina saker. Som ett litet monument över allt garn jag brukat har jag samlat allt här på bloggen, under fliken GARNBRUKET. Tänker att jag fyller på där eftersom. Det är ju roligt att ha, eftersom det mesta jag virkar inte stannar hos oss, utan är beställningar från vänner och familj.