Idag jobbar jag hemifrån. Det är sportlov, så cheferna är på skidresor i Åre och Italien. Och det är dessutom snöstorm ute. Så det kändes helt rimligt att stanna hemma idag.

Och det är ju fantastiskt att få ha ett jobb där det ens är en möjlighet. Att allt jag behöver är min dator och tillgång till internet. Lyx är vad det är!

Att jobba hemifrån är något som jag inte kommer kunna göra, om jag någon gång får det jobb jag egentligen vill ha. Jag går nämligen en utbildning vid sidan av jobbet för att kunna följa en dröm jag haft sedan mitten av 2000-talet. Ett jobb som är kreativt, varierat och skapande. Med väldigt lite tid sittande framför en dator. Precis det jag vill ha i ett jobb!

Men det innebär ju också att möjligheten att jobba hemifrån blir cirka noll. Det är inget jag kommit på nu, jag är väl medveten om detta. Men det slog mig ändå hur fantastiskt lyxigt det är att kunna sitta hemma, i soffan, med raggsockor och en kopp te, och ändå utföra mitt jobb precis lika bra (kanske lite bättre) som på kontoret.

Detta, mina damer och herrar, är ett ypperligt exempel på det strävsamma livet i ett I-land. Varsågoda.