Till alla taco lovers out there

carnitasHörrni. Det här är en riktig vinnare. Fantastiskt gott och helt vegetariskt. Jag tror ingen skulle kunna känna att det är quorn och inte riktig kyckling. Det tar lite tid att laga till (ska koka i 40 minuter), men helt klart värt det. Receptet hittade jag på Vegoriket där jag även lånat bilden, för vi hann inte fota innan vi moffat i oss alltihop. Så gott!

Det här behöver du:
500-600 g ”istället för kyckling”, dvs quorn. (Finns i frysdisken.)
1 gul lök, finhackad
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk koriander, mald
salt och svartpeppar
4 msk sojasås
saften från 1 apelsin
saften från 1 lime
50 cl Coca-Cola
1 grönsaksbuljongtärning

Tillbehör
tortillabröd
sallad
salladslök, fint skivad
1 burk majskorn
guacamole
salsa

Börja med att steka quornbitarna i lite olja i en het stekpanna tills de fått fin färg. Häll sedan över i en skål.
Stek den finhackade gula löken och vitlöken tills den får färg. Tillsätt quornbitarna och blanda.
Rör ner spiskummin, paprikapulver, koriander, salt och peppar och rör runt så att allt täcks av kryddorna.
Tillsätt sojasås, apelsinsaft, limesaft, Coca-Cola och grönsaksbuljongtärningen. Låt allt koka upp och låt sedan puttra under lock i ca 40 minuter. (Enligt originalreceptet ska vätskan koka in under de där 40 minuterna, men det hände aldrig. Fast det gjorde inget. Man låter bara bitarna rinna av lite på sleven innan man lägger upp på tortillabrödet.)
Stek majskornen i en het stekpanna så att de får lite färg.
Servera i tortillabröd med sallad, salladslök, stekta majskorn, guacamole och salsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *