Hej!

Det svåraste jag vet är att överlista min hjärna. Den talar om för mig att jag hellre vill se på tv/sova/dammsuga/[insert valfri sysselsättning] än att motionera.

Ingen kan längre hålla reda på antal gånger jag har försökt komma igång med något och sedan lagt ner efter (max) några månader av olika anledningar. Mitt senaste ryck var i höstas när jag skulle börja springa. Jag skaffade mig en jogging-app, en sportig hållare till mobilen och gav mig ut.
Det började faktiskt väldigt bra. Jag sprang tre gånger i veckan under flera veckor. Men sen började det bli mörkt och kallt och då gav jag upp.

Mitt problem är motivationen. Jag motiveras tydligen inte av bättre kondis, mer muskler, friskare kropp, längre liv, etc. Jag har inte envisheten som krävs för att ta mig upp för branta backar eller ge mig ut även när det regnar.

Däremot har jag envisheten att prova igen och igen när jag spelar spel på min mobil. Hur trött jag än är pressar jag mig igenom en nivå till.

Så, jag vill nu ha en jogging-app som är som ett spel. Jag tänker mig att den ska mäta sträcka, tid och så, som RunKeeper. Men det viktigaste är spelkänslan. Man ska samla poäng längs vägen. Springer jag ända fram till lyktstolpen så får jag 15 extra poäng. Typ. Och så ska alla man känner spela/jogga också så att man kan tävla mot dem och se hur man ligger till.

Det finns en jogging-app som är perfekt. Den heter Zombies, Run! och går ut på att man inte springer för att förbättra sin kondition eller så, utan för att rädda sitt eget liv. Saktar man ner kommer zombiesarna ifatt och äter upp en. Av beskrivningarna man kan läsa om appen verkar den superbra. Spelet är uppdelat i uppdrag som man ska klara av och berättas som äventyr medan man springer. Typ. Man hör liksom hur zombiesarna kommer närmare och flåsar en i nacken om man börjar gå. Den är allt jag söker i en jogging-app.

Men, och det är ett stort ”men”, jag gillar verkligen inte zombies. Och jag är redan mörkrädd och skulle ALDRIG kunna använda appen när det blivit mörkt. (Skulle faktiskt inte ens kunna använda den mitt på dagen, pga livlig fantasi). Jag vågar inte ens ladda ner den för att vara lyssna hur det låter.

Så, jag efterfrågar nu en liknande app, fast som inte är så läskig… Jag tänker mig mer åt Mario Bros-hållet. På något sätt.

Varsågoda för idé. Ring mig när ni har något jag kan testa.