Det har rått viss förvirring hos Olle kring vilken dag som faktiskt är hans födelsedag. I torsdags var mormor och morfar på besök för att fira. I lördags hade vi kalas för kompisarna. I söndags firades han av farmor och farfar och idag, 20 mars, fyller han faktiskt år.

Så det har sjungits och öppnats paket i flera omgångar senaste veckan. Och Olle har frågat flera gånger om han är 5 år ”den här dagen”. Och idag kunde vi äntligen svara ja.

Älskade unge som vill att vi sjunger en sång om lamm ett lamm som bajsar under ett bord när vi väcker honom med födelsedagsfikat. Som tycker att rosa är den bästa färgen. Som bara önskade sig en transformer i födelsedagspresent och hade väldigt svårt att komma på nåt annat när vi frågade om fler önskningar.

Olle, som är så go’ och varm. Som pruttar helt besinningslöst och fick gå till BVC på själva födelsedagen och få en spruta i armen. Vår lilla gubbe som lärt sig åka skidor utan sele och är en riktigt bra kompis.

Honom har vi firat extra mycket idag. Och på fredag kör vi ett kalas till, för säkerhets skull. Då blir det My Little Pony-tema.  I lördags var det Blixten McQueen som var beställd. Därav min fantastiska skapelse av sugarpaste. (Ja, bilen är alltså inte av sugarpaste.) Jag fick viss kritik på blommorna av Olle, men det är ok. Jag ritar bäst på datorn. Själva tårtan var god i alla fall. Även om vattenmelonen var det som barnen slurpade i sig allra mest.

Kompiskalaset var lite och precis lagom. Olle ville bara bjuda 3 kompisar och vi tackade för det. Med 5 barn kan man (alltså jag) fixa nån organiserad aktivitet för de som vill. Och alla leker med alla. Det var ett jättefint kalas helt utan bråk och konflikter. Och pysselbuffén togs emot med öppna armar.

Efter sången imorse (Bä, bä vita lamm gick på restaurang. Vet du vad han gjorde? Bajsa’ under bordet….) blev det en liten presentöppning, men den stora paket-festen sparade vi till kvällen. Och det sista paketet av alla var den transformer som han hade önskat sig. Stor succé!