nästa projekt?

Det finns så mycket man vill göra! Jag ser saker rätt ofta som jag tänker att jag ska pyssla. Men så var det ju det där med tiden som skulle räcka till också. Medan jag väntar på obegränsat med tid lagrar jag idéer här.

 

Alfabetstavla

Det här projektet har jag sugit på länge. Och nu är jag faktiskt igång. Men ingen vet hur lång tid det tar. Sitter och pysslar i Illustrator när jag får tid. Så det blir sällan mer än en illustration i taget, och det finns ju 29 bokstäver… Men nåt sånt här blir det. Fast med egna bilder alltså.

abc_tavla_for_george_helena_leach-431x309

 

Alternativ julkalender

När jag var liten gjorde min storasystrar en julkalender åt mig, med små godispaket som skulle öppnas varje dag. Bästa julkalendern!
Alla julkalendrar som inte är de vanliga i papp med luckor och meningslösa små bilder är ju så mycket roligare. Hittade en variant nyss (i ”Inred för jul”, Specialtidning från Lantliv nr 13, 2013) som jag inte sett förut.

20131117-163635.jpg

Ett typiskt bra pyssel för mig! Men jag väntar några år. Barnen fattar inte riktigt det här med ett paket om dagen än…

 

Ett riktigt dockskåp

Har hittat dotterns 3-årspresent!! Så fint och galet praktiskt! (Ja, jag är lite överexalterad.)

20131023-090743.jpg
Ett fint gammalt skåp som man enkelt gjort om till dockskåp. Ta bort lite hyllplan. Lägg till en skiva i mitten för att skapa fler rum. Tapetsera lite. Klart! Och när man lekt färdigt stänger man skåpet och vips så står där ett stiligt skåp. Inget rörigt Lundby-dockskåp med minipryttlar i en enda röra.
Alltså Lundby-dockskåp i all ära (jag hade ett själv när jag var liten som jag aldrig lekte med), men de är för äldre barn och den här idén skriker dessutom stinamedk. Jag kommer ha svårt att vänta till 3-årsdagen.

Bilden är fotad ur en artikel i Family Living 5/2013

 

Mina drömmars lampa

stickade lampskärmar

Men allvarligt… Såna här måste jag ju ha nu. Det var kusinen som drev mig i fördärvet genom att lägga upp bilden på fejjan. Och nu känns allt annat oviktigt. Jag vill ha flera stycken. I vartenda rum. Gudars så rart!!

 

Bild: Pudelskern.at

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *