Den senaste månaden har varit händelserik, minst sagt.

Andra augusti kom en mäklare hem till oss. Dagen efter kom två till. Vi anlitade den tredje för att sälja vårt hus.

Lite plötsligt, men ändå inte. Vi har länge pratat och drömt om ett egen sommarhus, men inte riktigt kunnat göra slag i saken eftersom vi har sommarställen inom familjen. Det har känts girigt och onödigt på nåt sätt.

Men i början av årets sommarsemester hyrde vi ett hus en vecka, bara vi. Och det var så vansinnigt mysigt att vi bestämde oss för att vi ville förverkliga drömmen. Ett eget hus, dit vi kan åka när vi vill och stanna hur länge vi vill. Som vi kan inreda som vi vill. Och dit vi kan bjuda över kompisar som kan sova över.

Även om vi har haft tillgång till sommarställen tidigare har det inte varit vårt eget. Vi har lånat sängar, och bara när det funnits plats. Nu vill vi carpa diem och köpa ett eget. Men det innebar också att vi ville sälja huset. Två hus blir lite mycket för oss. Två tomter att ta hand om, två hus som behöver tillsyn och underhåll. Nej, det ska vara lätt att leva. Så en lägenhet i ”stan” och ett sommarhus på landet, det blir perfekt.

Sagt och gjort, vi bokade in möten med tre mäklare, under de första dagarna av augusti, för att hitta en som kändes bra för oss och uppdraget.

Den 3:e augusti valde vi Emelie. Under de följande två veckorna ägna vi åt att måla carport, fixa på tomten, slänga skräp, plocka undan och göra snyggt.
Måndag 17:e augusti var det besiktning, 18:e kom fotografen och på torsdagen samma vecka var det förhandsvisning.

Emelie var mycket nöjd med visning och vi höll tummarna. Sen drog budgivningen igång. Det var bara två, men det räcker ju, och priset gick upp långt över vad vi förväntat oss eller vågat hoppas på. På lördagen skrev vi kontrakt och de andra visningarna ställdes in.

Följande söndag kväll, 30:e augusti, scannade vi återigen igenom Hemnet efter lägenheter. Men kammade noll. Antingen var de för små, dåligt planerade, bullerskadade, låg för långt bort, hade för liten balkong eller fel väderstreck. Ska man flytta från en sekelskiftesdröm måste man liksom hitta rätt lägenhet, annars kommer man ångra sig så djupt. Knappt tre månader hade vi på oss att hitta nytt boende och flytta ut.
Äsch, vi kollar väl Blocket Bostad också, fast ingen av oss trodde att det skulle vara någon skillnad där. Men tadaaa! Där låg den. Lägenheten med stort L. Den hade allt vi sökte efter, och lite till.

På torsdagen var det förhandsvisning. Jag var så nervös att jag mådde lite illa. Redan på måndagen hade vi åkt förbi lägenheten och smygkikat lite och då verkade den ännu lite bättre. Så det var mycket som stod på spel. Ett unikt objekt på så många sätt. Om vi inte skulle få den skulle vi aldrig kunna hitta något likvärdigt. Det var vi ganska säkra på. I alla fall inte inom vårt tajta tidsspann. 26 november måste vi flytta ut. Stress var bara förnamnet.

När vi kom hem efter visningen var jag helt lycklig, och skitnervös på samma gång. Lägenheten var SÅ BRA. Och jag kände mig säker på att vi inte skulle få den. Det var många andra på visningen och vem skulle inte vilja ha den, liksom?

Vi ringde mäklaren och skulle lägga ett saftigt bud, men möttes av nyheten att någon annan redan lagt ett ännu saftigare bud. Det var bara att hänga på. Det följande dygnet var en nagelbitare utan dess like.

Men tillslut stod vi som vinnare! Vi fick den!! Lägenheten som var för bra för att vara sann. Den är vår! På fredag kväll skrev vi kontrakt och nu kan inte 26 november komma fort nog.

På en månad (och några dagar) har vi sålt huset och köpt ny lägenhet, som vi inte kan vänta att få flytta in i. Vi är lyckligast på jorden!