Doptavla i korsstygn – på datorn

Jag har länge velat göra doptavlor till barnen. Eller födelsetavlor kanske man säger nu för tiden, speciellt som våra barn inte är döpta… Jaja, hur som helst. Tavlor med uppgifter om namn, födelsedatum, födelsevikt och -längd. Det är ganska populärt nu med såna man beställer i nån modern design av nån mer eller mindre begåvad formgivare.

Well, när jag var ung broderade jag födelsetavlor i korsstygn åt mina första fyra syskonbarn. Sen började de bli så många att jag tacklade av. Jag har även en egen födelsetavla i korsstygn som min egen lilla mamma har broderat. Det var den som kom till mig när jag satt och spånade på design. Så jag kröp upp på vinden och plockade ner den. Och här är resultatet. Korsstygn, fast grafiskt. Gammalt, fast nytt. Det går orimligt mycket snabbare att ändra färg om man inte blir nöjd till exempel. Och det är väldigt lätt att byta ut namn och andra uppgifter för att göra den personlig för vem som helst.

Vad tror ni, kan det vara nåt som folk vill ha?

doptavla_demo doptavla_detalj_demo

« »

© 2018 stinamedk. Tema av Anders Norén.