Bullar, inte bollar

Det blev stroganoff igår och fiskbullar idag. Hade ingen dill igår, men efter en tur till öppna förskolan och Lidl var det problemet löst.

De smakar bra de också verkar det som.

20120510-122215.jpg
Till bullarna får hon tärnad, kokt potatis och en vitsås som var busenkel att göra.

Vitsås till fisk
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ner mjölet.
3. Späd m 4 dl fiskkoksspad.

Jag förutsätter att det går att frysa in såsen och tänker göra så i kuber, så det är lätt att ta fram och värma så mycket man behöver.

Det blev förresten väldigt många fiskbullar. 30 st av normal storlek stod i receptet men mina var mindre och jag fick säkert ut 60 stycken.

20120510-123002.jpg
Tur att det heter fiskbullar för några bollar det blev det inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *