Äppelpaj

Fick detta recept av en kollega. Lite annorlunda äppelpaj som blir väldigt god! Istället för smuldeg blir det som ett krispigt täcke.
Gjorde succé igår när vi hade folk här och just i detta nu står det två portionsversioner i ugnen och gräddas till mig och B. För gott!!

20130224-122845.jpg

Skala och skiva 4 äpplen i en pajform.
Pudra över kanel.

Blanda allt det här i en bunke:
2,5dl strösocker
150g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanlijsocker
0,5 tsk salt
100g smält smör (låt kallna först)
1 ägg

Tryck ut degen över äpplena och pudra lite till kanel över degen. Grädda i ugnen i 20 min (200 grader).

I originalreceptet stod det 40 min i ugnen, men min blev klar efter drygt 20, så… Kanske beror på ugn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *