Hujedamig! Det har både varit glest mellan inlägg och en ganska allvarlig ton här på sistone. Inte riktigt vad jag såg framför mig när jag började skriva här. Men, livet händer och då blir det så ibland.

Nu tänkte jag i alla fall ge mig på nån slags uppdatering.

Vi har alltså flyttat till lägenhet. En jättefin med högt i tak och utsikt mot ett naturreservat. Möblemang och inredning börjar falla på plats och det blir precis så bra som vi önskade.

Hedda är 4,5 och har plötsligt blivit ganska stor. Hon tänker mycket och pratar och frågar om allting. Hon gillar inte färgen orange så mycket längre, för tydligen tycker Albin om orange… Istället gillar hon i princip alla andra färger, men allra mest rosa och lila. Elsa från filmen Frost är nån slags idol och det handlar mycket om prinsessor, att vara fin, ha klänning och att saker är vackra. Hon tycker om att dansa och helst balett. Hon gör det ganska bra också, med tanke på att hon inte vet hur man gör. Men hon har mjuka, fina rörelser och lyssnar verkligen till musiken.

Om en månad ska hon få börja på dans, en gång i veckan. Det är dock inte balett, för det fanns inte. Istället blir det lite mer blandad dans och musik tror jag. Hoppas att hon tycker det är roligt också!

Vi kom nyss hem från en vecka på Lanzarote där hon tog ganska stora kliv vad gäller simningen. Mot slutet av veckan ville hon inte använda armringarna och simmade med huvudet under vattnet. Helt okej simtag faktiskt. Men så fort hon försöker ha huvet ovanför ytan så sjunker hon. :) Klassiker.
Det blir simskola längre fram i vår.

Hon tycker fortfarande om att skriva och räkna. För några veckor sedan fick barnen ett skrivbord och hon gillar att sitta där och skriva. Hon vill gärna få läxor som hon kan göra där. Och hon kan inte förstå varför det är så länge kvar innan hon får börja i skolan.

Olle blir snart 3. Han är en riktig goding som tycker om att kramas, men han är också en retsticka och bråkstake. I princip har han två lägen när man säger ifrån eller blir arg på något han gjort. Läge 1: Han bara ler och fortsätter. Läge 2: Han blir kränkt och börjar gråta.
Men det är nog tufft att vara 3 år.

Talet har blivit mycket bättre och det kommer längre och längre meningar. Även om han ännu har en bra bit kvar. Ibland förstår vi inte vad han säger, utan han får upprepa och upprepa. Men det brukar vara ok och han har tålamod med oss.

Han har även väldigt mycket tålamod med sin egen finmotorik. Den har aldrig varit hans starka sida, men det hindrar honom inte från att lägga pärlplattor och trä pärlhalsband. För någon vecka sedan satt han länge, ibland upp till 1 minut med varje pärla som han försiktigt trädde på en tråd. Han blev mycket nöjd med resultatet.

Han vill göra allt som Hedda gör. Förutom att se på vissa barnprogram. Hans fascination med prinsessor är inte lika stark. Hans stora idol är Byggare Bob. Får han välja är det Byggare Bob nästan hela tiden. På tv, i böcker, i lek. Han älskar sina verktyg och sover gärna med hammaren och skruvmejseln.

Olle gillar att ha klänning. Det är Heddas gamla som han fått ärva, men det stör honom inte. Den randiga är bäst, och den med det galna katt-mönstret. Och den rosa/orange-randiga koftan. Och hängselbyxorna (jobbarbyxorna). Fashion är inte hans starka sida, men det är roligt att han har en åsikt.

Den senaste månaden har han haft torra blöjor och nu när vi var på Lanzarote tog vi steget fullt ut och körde utan. Och från att vi kom hem är det även blöjfritt på nätterna. Han är jätteduktig och säger till. Så nu har han fått kalsonger. Marie lyckades hitta Byggare Bob-kalsonger som han fick nu på Lanzarote och lyckan var gjord. Vi fick skölja upp dem under veckan för det var bara de han ville ha.

Olle har också vuxit mycket. Det blir spännande på 3-årskontrollen att se vartåt det barkar. Kläderna är plötsligt för små och vi måste börja nalla kläder av Hedda innan hon riktigt vuxit ur dem. :)